fbpx

Tedavilerimiz

Göz Hastalıkları

Gözlerimiz, dünyayı keşfetmek, deneyimlemek ve iletişim kurmak için vazgeçilmez organlarımızdır. Ancak, bazı faktörler göz sağlığımızı tehdit edebilir ve göz hastalıklarına yol açabilir. Bu hastalıklar, erken teşhis ve tedavi edilmedikleri takdirde, ciddi sonuçlara neden olabilirler.

Bilgisayarlı göz muayenesi

Bilgisayarlı göz muayenesi, geleneksel göz muayenesinin yanı sıra, özel bir cihaz kullanılarak yapılan bir tür göz muayenesidir. Bu muayene yöntemi, göz doktorlarının hastalarının göz sağlığı hakkında daha ayrıntılı ve doğru bilgi edinmesine yardımcı olabilir.

Göz tansiyonu muayenesi ve tedavisi

Göz tansiyonu muayenesi, göz doktorunun göz içi basıncını ölçmek için yaptığı bir testtir. Bu test, gözün içine bir ölçüm cihazı yerleştirerek veya göze hava üfleyerek yapılabilir. Göz tansiyonu muayenesi, ayrıca göz doktorunun gözlerin diğer bölümlerini de incelemesine olanak sağlar.

Katarakt Ameliyatı

Katarakt ameliyatı, genellikle lokal anestezi altında yapılır ve genellikle çok kısa sürer. Ameliyat sırasında, göz doktoru bulanıklaşmış merceği çıkarır ve yerine yapay bir mercek yerleştirir. Bu işlem, birkaç farklı yöntem kullanılarak gerçekleştirilebilir. En sık kullanılan yöntemler arasında phacoemulsification (ultrasonik enerji kullanarak merceği parçalama) ve ekstrakapsüler katarakt ekstraksiyonu (merceği büyük bir kesiden çıkarma) yer alır.

Şaşılık muayenesi ve tedavisi

Şaşılık muayenesi, bir göz doktoru tarafından yapılan bir dizi testi içerir. Bu testler arasında göz hareketleri, gözlerin farklı yönlere bakma yeteneği, gözlerin birlikte odaklama yeteneği ve diğer göz problemleri gibi faktörler incelenir. Bazı durumlarda, çocuklarda yapılan şaşılık muayenelerinde çocuklar özel cihazlarla oynayarak dikkatlerinin çekilmesi sağlanır.

Glokom

Glokomun tedavisi, hastalığın tipine, şiddetine ve ilerlemesine bağlı olarak değişebilir. Tedavi seçenekleri arasında göz damlaları, oral ilaçlar, lazer tedavisi ve cerrahi müdahale yer alır. Erken teşhis ve tedavi, görme kaybını önlemek için önemlidir, bu nedenle rutin göz muayeneleri, glokom gibi göz hastalıklarının erken teşhisi için kritik öneme sahiptir.

Makula Dejenerasyonu

Makula dejenerasyonu, yaşa bağlı olarak görülen bir göz hastalığıdır ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD) olarak da adlandırılır. Makula, gözün retina kısmının merkezinde yer alan küçük bir alanıdır ve görüntüyü doğrudan beyne aktaran sinirlerin yoğunlaştığı bir bölgedir. Bu nedenle, makula dejenerasyonu görme kaybına ve hatta körlüğe neden olabilir.

Kuru Göz Sendromu

Kuru göz sendromu, gözlerin yeterince nemli olmaması durumudur. Bu durum, gözlerin yüzeyindeki hassas dokuların hasar görmesine ve gözde rahatsızlık hissi, yanma hissi, batma hissi, kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve göz yorgunluğu gibi semptomlarla kendini gösterir.

Refraktif Cerrahi

Refraktif cerrahi, miyopi (uzak görmede sorun), hipermetropi (yakın görmede sorun) ve astigmatizma (görüntü bulanıklığı) gibi çeşitli göz bozukluklarının tedavisinde etkilidir. Ancak, herkes için uygun olmayabilir ve bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Bu nedenle, bir göz doktoruyla görüşülerek kişinin tıbbi geçmişi, göz sağlığı ve kişisel tercihleri değerlendirilmelidir.

Tüm operasyonlarda hastanemizde ki ayrıcalıklar

Avicenna Esenler Hastanesi olarak tüm hastalarımıza özel ayrıcalıklar sunuyoruz.

sayfa-ici-avicenna-hastanesi-aile

Bölüm Hekimleri

Sıkça Sorulan Sorular

Uzun dönemde göz damarlarında kanamalar ve görme kaybı oluşabilir. Diyabet hastasında yılda bir kez göz muayenesi yapılmalıdır.

Göz içi basıncı normalden yüksek olan kişilerde glokom gelişme riski daha yüksektir; ancak göz içi basıncı yüksek olan herkeste glokom olabileceği anlamına gelmez.

60 yaşın üzerindeki kişilerde glokom riski artmaktadır.

Glokomun genetik ile ilişkisi olabilir. Ailesinde glokom olan kişilerde gelişme riski daha yüksektir. Diğer bir deyişle, bir veya birden fazla gende bozukluk olabilir ve bu bireyler hastalığa karşı daha hassas hale gelebilir.

Şeker hastalığı ve hipotiroidizm (guatr) olan hastalarda glokom gelişme riski daha fazladır.

Ciddi göz yaralanmaları göz içi basıncı yükselmesine neden olabilir. Diğer risk faktörleri; retina dekolmanı, göz tümörleri ve kronik üveit veya iritis gibi göz iltihaplarıdır. Bazı göz cerrahileri de ikincil glokom gelişimini tetikleyebilir.

Genellikle uzağı iyi görememe olarak bilinen miyopide glokom sıklığı yaklaşık iki misli artmıştır.

Uzun süreli kortizon kullanımı (damla, ağızdan veya cilt pomadı vb. olarak) ikincil glokom gelişimine neden olabilir.

Bu özelliklere sahip kişilerin, görme sinirindeki hasarın erken tespiti için düzenli göz muayenesi olmaları önemlidir.

– Görmede yavaş yavaş azalma
– Işığa hassasiyet (gözün kamaşması)
– Çift görme
– Okumada zorluk
– Gece görüşünde bozulma
– Renklerde sararma veya soluklaşma
– Gözlük numaralarının sık değişmesi

Sormak istediğiniz diğer sorular için bize Whatsapp'tan yazabilirsiniz.